Ingrediënten
  • 45 gram roomboter
  • 375 gram champignons, gewassen en gedroogd
  • 1 á 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel verse tijm, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels witte wijn
  • Verse tijm om te garneren (optioneel) 
Sabine
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 45 gram roomboter
  • 375 gram champignons, gewassen en gedroogd
  • 1 á 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel verse tijm, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels witte wijn
  • Verse tijm om te garneren (optioneel) 

Dit gerecht staat garant voor watertanden

Champignons: de een moet er niets van weten en de ander houdt ervan. De liefhebber van de champignon weet dat deze groente hand in hand gaat met knoflook. Maar ook een scheutje wijn en goede klont boter kunnen van de champignon een feestelijk maaltje maken. Combineer al deze ingrediënten en je kunt heerlijke knoflookchampignons in een witte wijn-botersaus maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de knoflookchampignons:

  • Verwarm in een grote koekenpan de boter.
  • Doe de champignons in de pan en schud de pan een beetje tot alle champignons met een laagje boter zijn bedekt.
  • Kook de champignons 2 minuten en schep twee keer om. Voeg daarna de knoflook, tijm en zout en peper toe.
  • Bak de champignons nog 4 tot 5 minuten.
  • Voeg daarna de witte wijn toe en dek de pan af met een deksel. Laat een tijdje zo staan tot de champignons zacht zijn. Haal de deksel van de pan en laat de champignons nog opstaan tot de wijn en het vocht van de champignons verdwenen zijn en de champignons een goudbruine kleur hebben.
  • Verdeel de champignons in porties van zes en garneer eventueel met wat verse tijm.

Lees ook: Recept: toast met romige champignons

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Busy Baker | Beeld: Videostill Cafe Delites