14 augustus 2019

Wimpel de houdbaarheidsdatum op flessen met water niet zomaar weg

Als een levensmiddel onschuldig te noemen is, is het water wel. Sterker nog: je lichaam heeft het nodig. Even een glas water hier, even een flesje water daar. Maar denk jij weleens na over de houdbaarheid van een flesje water? Blijkbaar kan dat na verloop van tijd ook over datum raken.

Heb jij weleens op de houdbaarheidsdatum bij een fles met water gelet?

Houdbaarheidsdatum

We snappen dat er een houdbaarheidsdatum op vlees, vis en zuivel staat. Zelfs in die houdbaarheidsdatum op de houdbaardere producten zoals pasta en oliën kunnen we ook nog wel komen. Maar een dergelijke datum op een flesje water oogt toch wel wat vreemd. Negeren dan maar? Wij vertellen waarom er toch wat voorzichtigheid geboden is bij het drinken van water uit een flesje dat je al lange tijd hebt.

Water

Nee, het is inderdaad niet het water dat over de datum kan raken. Het plastic is in dit scenario de schuldige. De plastic flesjes waarin het water zit bevat meestal polyethyleentereftalaat. De naam van dit tong brekende stofje zegt je waarschijnlijk niets, maar na een langere tijd gaat deze stof ‘lekken’ in het water dat in de fles zit. En dat kan de smaak van het water beïnvloeden en het kan voor gezondheidsproblemen zorgen bij mensen die er gevoelig voor zijn, zo schrijft Taste of Home. Klinkt heftig, maar dat is het gelukkig niet. De kans is ontzettend klein dat je wat oploopt wanneer je water uit een fles drinkt wat naar verluidt over de datum is. Maar wij gaan natuurlijk wel liever voor water dat nog lekker smaakt. 

Lees ook: 6 heerlijke opties voor water met een smaakje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels