Roos
5 min + 1 uur min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram kleine aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 3 handjes parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, gesneden

Een origineel bijgerecht waar iedereen van smult

Dat aardappelen ontzettend veelzijdig zijn, is ons niet onbekend. We verwerken aardappelen in een stampot, ovenschotel, soep, eiergerecht of maken er een zomerse salade van. Dat deze knollen het goed doen als bijgerecht weten we, daarom borduren we daar vandaag op voort. We maken gestampte aardappelen uit de oven en brengen de boel op smaak met veel knoflook, olijfolie en parmezaanse kaas. Wedden dat je iedereen hier blij mee maakt? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je dit bijgerecht:

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg hier 2 eetlepels zout aan toe. Wanneer het water kookt doe je de aardappelen (met schil) in de pan. Kook dit voor ±25 minuten tot je met een vork gemakkelijk in de aardappelen prikt.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelen naast elkaar op de plaat. Druk met een stampotstamper of de onderkant van een glas de aardappelen plat – niet te hard, de aardappelen moeten niet breken. De gestampte aardappelen zijn ongeveer 1,5 centimeter dik.
  • Drapeer wat olijfolie over de aardappelen en verdeel vervolgens de knoflook, peper en zout.
  • Bak voor ±15 minuten en draai vervolgens elke aardappel om. Verdeel opnieuw peper, zout en knoflook over de aardappelen en bak nogmaals ±15 minuten tot de aardappelen bruin en knapperig lijken.
  • Top de boel af met parmezaanse kaas en verse peterselie.
  • Serveer als bijgerecht!

Ook lekker: Simpele aardappelsalade met gefrituurde uitjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nathashas Kitchen | Beeld: Videostill YouTube