Christel

Je zult niet meer kunnen stoppen met eten!

Voor borrelhapjes, chips en nootjes zijn wij altijd wel te porren. Nacho’s staan ook hoog op ons lijstje van dingen die we graag regelmatig eten. Helemaal nacho’s met een dipsaus eten we bij de vleet. Met name deze jalapeñodip laat onze nacho-dromen uitkomen! Komt er binnenkort visite bij je langs en wil je indruk maken met een heerlijk hapje? Dan moet je dit recept zeker eens uitproberen!

Wat heb je nodig?

  • 220 gram sour cream
  • 240 gram mayonaise
  • 240 milliliter karnemelk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 jalapeño pepers, fijngesneden
  • Fijngesneden, verse koriander naar smaak (optioneel)
  • fijngesneden, verse dille naar smaak
  • Fijngesneden verse peterselie naar smaak
  • Fijngesneden bieslook, naar smaak
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf uienpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper

Wat moet je doen?

  • Het meeste werk ben je kwijt aan het fijnsnijden van de ingrediënten. Wanneer dit eenmaal is gedaan is de dip makkelijker dan makkelijk om te maken.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en laat deze even draaien. De jalapeñodip is meteen klaar om te eten!

Variatietip: jalapeño pepers zijn medium pittig. Wil je een extra pittige dipsaus? Voeg dan gerust twee extra jalapeño’s aan de dip toe.

Nog steeds trek? Probeer ook eens:

Bron: Dixie Chic Cooks | beeld: pxhere