Sabine

Het is net zo makkelijk als het klinkt

Soms is iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar het maken van karnemelk valt daar niet onder. Het is vrij makkelijk om melk zelf om te toveren tot karnemelk. Dit kan erg handig zijn als je iets wilt bakken waarvoor je karnemelk nodig hebt, maar het niet in huis hebt.

Karnemelk in recepten
Wanneer je pannenkoeken maakt, kan het erg lekker zijn om deze niet van melk te maken, maar van karnemelk. Ook scones kunnen verrukkelijk zijn met karnemelk, maar dan moet je het wel bij de hand hebben. Gelukkig helpt dit recept je verder wanneer je het niet in huis hebt. Wel is deze karnemelk met name geschikt voor ín recepten. Je kunt het ook gewoon drinken, maar het is niet precies zoals karnemelk. Door een recept merk je er echter niet veel van. Waarom pannenkoeken of ander gebak maken van karnemelk, horen we je denken. Karnemelk maakt je baksel luchtiger! 

Dit heb je nodig voor de karnemelk:

  • 220 milliliter volle melk
  • 1 eetlepel citroensap (of witte azijn)

Zo maak je het:

  • Doe de melk en het citroensap in een kom en roer. Laat dit daarna 5 tot 10 minuten staan. De melk is klaar wanneer het dikker is geworden en wanneer kleine klontjes te zien zijn.
  • De zelfgemaakte karnemelk zal niet zo dik zijn als karnemelk uit de winkel.
  • Gebruik daarna de karnemelk in een recept zoals je dat anders ook zou doen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill The Kitchn