Christel

Wij weten wat we vanmiddag gaan maken

Voor een pannenkoek zijn wij altijd wel te porren. Uiteraard kun je een pannenkoek maken van een pannenkoekenmix, maar het is nog lekkerder als je ze helemaal zelf maakt. Helemaal als je karnemelk gebruikt, wordt het beslag nog luchtiger. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor 8 pannenkoekjes?

  • 500 milliliter karnemelk
  • 280 gram tarwebloem
  • 60 mililiter zonnebloemolie + olie om in te bakken
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout in een kom en roer dit door elkaar.
  • Schenk de karnemelk bij het bloem en voeg de eieren, olie en vanille-extract toe. Mix dit met een garde tot een geheel.
  • Verhit olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Schep een grote lepel van het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek ongeveer 4 minuten. Draai ‘m vervolgens om en bak de andere kan ongeveer 2 minuten.
  • Serveer de pannenkoeken met een klontje boter en stroop.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Pixabay