Naomi
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 520 gram bloem
  • 2 theelepels gist
  • 1 eetlepel zout
  • 50 milliliter melk
  • 300 milliliter water
  • 2 eetlepels boter, gesmolten

Japans melkbrood is een fantastische ontdekking

Brood, wij krijgen er geen genoeg van. Wit, bruin, tarwe, volkoren, meerzaden. Je kunt eindeloos variëren. Nu hebben we een nieuwe variant ontdekt en wij aarzelen uiteraard niet om dit met jou te delen. Dit Japanse melkbrood is heerlijk luchtig en vol van smaak. Daarbij is het ook nog eens heel makkelijk om te maken. Het enige wat je wel even moet hebben is tijd. 

Veel bak- en vooral eetplezier!

Wat moet je doen?

  • Meng bloem, suiker, zout, melk en water in een grote kom. Schep het geheel met een spatel goed door elkaar.
  • Voeg nu gist toe en roer dat ook door het mengsel.
  • Doe het geheel nu in een mixer met deeghaken en voeg de boter toe.
  • Meng het deeg tot het er mooi elastisch uitziet.
  • Maak er nu een bol van en doe die bol in een kom die afgedekt wordt met een theedoek. Laat het 30 minuten met rust.
  • Verdeel het deeg nu in 6 kleine bolletjes en laat deze ook 30 minuten rijzen.
  • Druk ze plat en vouw de boven- en onderkant naar binnen, zodat je een rechthoek krijgt.
  • Rol de rechthoekjes op en doe ze in een ingevet cakeblik.
  • Laat het deeg voor 50 minuten rijzen en bak het dan 35 minuten op 180 graden in de oven.

Lees ook: Welk kant-en-klaar broodbeleg is het gezondst? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Painrecipe | Beeld: videostill Painrecipe