Sabine

 

speltbroodje

Het is helemaal niet zoveel werk

Brood bakken is even werk en daarom grijpen veel mensen tijdens de wekelijkse boodschappen gewoon naar een gesneden grof volkoren uit het schap. We snappen het: brood bakken is gewoon veel werk. Maar het loont. Dit speltbroodje is binnen 2.5 uur klaar maar het is verrukkelijk!

Dit heb je nodig:

 • 250 gram speltmeel
 • 7 gram gist
 • 15 gram boter op kamertemperatuur
 • snuf zout
 • 150 milliliter lauwwarm water
 • olie (voor het invetten)

Zo maak je het:

 1. Doe de speltmeel, gist en zout in een kom en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg daarna de boter en het water toe en kneed het geheel tien minuten. Het broodje zal nog lekkerder worden wanneer je deze nog wat langer kneed.
 2. Gebruik een beetje olijfolie om een kom in te vetten en doe het deeg in de kom. Dek het deeg af met een schone theedoek en laat het brood minstens een uur rijzen.
 3. Kneed het deeg daarna opnieuw eventjes en vorm het deeg tot een bol. Doe het deeg terug in de kom en laat het opnieuw een uur rijzen.
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
 5. Doe voorzichtig het deeg op de bakplaat zonder de vorm te veranderen of het deeg te veel te beschadigen. Snijd met een scherp mesje bovenop het brood een kruis. Zet het broodje daarna 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees ook: Koekjes bakken, doe je dat met tarwebloem of patentbloem?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans©