Sabine

Grootmoeders appelcake maak je zo! 

Er zijn ontzettend veel redenen om een cake te bakken: omdat het ontspannen is, omdat het je huis vult met de heerlijkste geur of omdat je indruk wilt maken op je schoonmoeder. Hoe dan ook: grootmoeders appelcake maken is altijd een goed idee!

Dit heb je nodig:

  • 2 appels
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 180 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine suiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 75 gram bruine suiker

Voor het glazuur:

  • 60 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel roomkaas
  • Een theelepeltje citroensap

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het in blokjes. Doe je appelstukjes in een kom en voeg hier twee theelepels kaneel aan toe en meng dit goed.
  • Breek de eieren in een kom en kluts dit tot het in volume is verdubbeld. Zo word je cake lekker luchtig. Voeg daarna de bloem, boter, vanille-extract, melk, eieren, suiker en bakpoeder toe en vermeng dit tot het een egaal mengsel is geworden.
  • Vet een bakblik in of bekleed het met bakpapier en schenk daarna de helft van je deeg in de vorm. Leg op het deeg de helft van de gesneden appels.
  • Schenk daarna de rest van je beslag in het mengsel. Meng in een klein kommetje je overgebleven theelepel kaneel en meng dit met de bruine suiker. Strooi dit over je cake en bak deze vervolgens drie kwartier in de oven.
  • Wanneer je cake klaar is, zet ‘m dan ergens neer waar hij goed kan koelen. Maak ondertussen de glazuur. Dit doe je door de ingrediënten voor de glazuur goed met elkaar te roeren. Giet dit over je cake wanneer je deze uit de bakblik hebt verwijderd.

Bron: HeerlijkerwijsBeeld: Videostill Heerlijkerwijs