Sabine

Maar of we dit ook gaan toepassen…

Aardappelen zijn beter voor je wanneer je ze niet frituurt en aardbeien zijn gezonder wanneer ze niet gepaard gaan met een enorme toef slagroom. Er zijn zoveel voedingsmiddelen die op een bepaalde manier gezonder zijn, maar we luisteren er lang niet altijd naar. En nu weer is zo’n gevalletje opgetreden: zo zou het beter voor je zijn wanneer je thee klaarmaakt in de magnetron.

De Australische wetenschapper Dr. Quan Vuong onderzocht thee en kwam tot de ontdekking dat bij het verwarmen van groene thee in de magnetron veel meer voedingsstoffen vrijkomen. Wanneer je je groene thee opwarmt in de magnetron komt 80 procent van de gezonde voedingsstoffen vrij. Gebruik jij echter een fluitketel of waterkoker? Dan komt slechts 60 procent vrij.

Toch proberen?
Wat ons betreft blijft dat bakkie groene thee nog altijd vrij gezond en eerlijk gezegd weten we ook niet in hoeverre we zin hebben om onze thee in de magnetron klaar te maken. Maar mocht je dit toch willen proberen? Dan ga je als volgt te werk. Vul een kopje dat geschikt is voor de magnetron met water en hang je theezakje in de mag. Plaats de mok in de magnetron en verwarm dit 30 seconden lang op gemiddelde warmte. Roer daarna goed, wacht een minuutje en drink je thee.

Pas overigens wel goed op: de mok kan in de magnetron nog vrij warm worden.

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels