Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bordje bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 bordje paneermeel
  • 500 gram stamppot naar keuze
  • zonnebloemolie om in te frituren

Deze bitterbalvariatie is het proberen waard

Wie denkt dat bitterballen en stamppot niet samengaan, trekt aan het verkeerde eind. De twee gaan wel degelijk samen. Maak kennis met de stamppot bitterbal! Deze bitterbal valt overduidelijk te scharen onder de categorie: weer eens iets anders. Ben jij wel in voor een hapje met een twist? Lees dan snel verder hoe je deze bitterbal met stamppotvulling zelf maakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  1. Draai kleine balletjes van de stamppot. Zorg dat je stamppot goed is afgekoeld voordat je dit doet! Anders valt de stamppot snel uit elkaar.
  2. Haal hierna de balletjes door de bloem, daarna door het ei en als laatst door je paneermeel.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en voeg een aantal balletjes in de pan wanneer je zonnebloemolie goed heet is.
  4. Bak de balletjes ongeveer 3 minuten in de olie en laat ze hierna uitlekken op een blaadje keukenpapier.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Leuke recepten Beeld: Videostill Leuke recepten