Sabine

Zo maak je die met spek omringde varkensgehaktrolletjes zelf! 

Over het algemeen is de nuchtere Hollander niet vies van een stukje vlees. Een slavink bijvoorbeeld. Heerlijk voor bij de stamppot. Je kunt het lekkere rolletje varkensgehakt met spek natuurlijk in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken!

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo varkensgehakt of half-om-halfgehakt
  • 300 gram witbrood (Dit zijn ongeveer 12 sneetjes casinobrood)
  • 1 ei
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Lange repen ontbijtspek (3 per slavink)
  • Boter

Zo maak je het:

  1. Snijd de korsten van het brood af en week de plakjes vijf minuten in koud water. Je kunt ook paneermeel gebruiken wanneer je de slavinken maakt als je dit makkelijker vindt. 
  2. Breek het ei in een kom en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
  3. Knijp de plakken brood goed uit. Probeer het zo droog mogelijk te knijpen. Voeg het hierna toe aan eimengsel met een vork.
  4. Voeg je broodmengsel toe aan het gehakt en kneed tot het een geheel is.
  5. Leg één plakje spek verticaal neer. Leg het tweede plakje spek horizontaal in het midden over het eerste plakje spek zodat een kruisje ontstaat. Leg daarna het derde plakje naast het eerste plakje, bovenop het tweede plakje.
  6. Vorm rechte staafjes van het gehakt die net zo lang zijn als de twee plakjes spek breed zijn.
  7. Leg het gehakt op je horizontale plak spek. Vouw hierna de spek over je gehakt.
  8. Bak de slavink vervolgens in een beetje boter. Je kunt zuinig aan doen met de boter, aangezien er ook veel vet uit de spek komt. Braad het eerst een minuut aan een kant en keer je slavink daarna om. Bak de andere kant ook nog een minuutje en zet daarna je vuur laag. Voorzie je koekenpan van een deksel en laat alle kanten van je slavink nog 5 minuten bakken.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Coquinaria Beeld: videostill