30 september 2016

Deze eierkoeken zijn heerlijke en makkelijk zelf te maken!

Eierkoeken zijn het ideale tussendoortje: calorie-arm, zoet en het vult je wel even! Een ideale snack voor als je even wat meer op je gewicht wilt letten dus.

Ze zijn vooral lekker als ze net uit de oven komen, die geur alleen al! Veel lekkerder dan wanneer je ze in de supermarkt koopt, die ruiken een stuk chemischer. Maar is het niet een enorm gedoe om zelf eierkoeken te maken? Nee hoor, dat valt reuze mee. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig om deze pareltjes lekker zelf te bakken en binnen een half uurtje kan jij ervan smullen! Wat heb je nodig?

  • 100 gram bloem
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 4 gram bakpoeder
  • 1 citroen
  • 1 gram zout

Zelf eierkoeken maken is helemaal niet moeilijk, in nog geen halfuurtje heb je ze op tafel staan. Verwarm je oven alvast voor op 175 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Doe de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix dit tot een dik en luchtig mengsel. Zeef boven een tweede kom de bloem en voeg het bakpoeder en zout hieraan toe. Meng alles goed door elkaar met een garde en voeg hierna de rasp van 1 citroen aan toe. Spatel dit geheel langzaam door het eiermengsel, hoe rustiger hoe luchtiger! Als alle bloem is opgelost is je beslag klaar. Verdeel  het beslag over twee bakplaten door op elke plaat vier hoopjes met een juslepel of ijsschep te maken. Zorg dat er voldoende ruimte tussenzit! Bak de koeken in 12 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Even laten afkoelen en je bent klaar!

Beeld: Wikimedia Commons, Pudding4brains