Robby
35 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • Snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 100 gram feta
  • Sap van 1 citroen

Zo wordt bloemkool een stuk smakelijker

Bloemkool is een oer-Hollandse groente. Lekker met aardappels en een stukje vlees en dan stiekem alles door elkaar prakken. Wij lusten het in ieder geval graag! Wil je bloemkool eens op een andere manier gebruiken? Bereid het dan eens op deze manier,

Bloemkool

We zijn niet erg creatief met bloemkool. Meestal koken we de groente en gooien we er een ongeïnspireerd kaassausje uit een zakje over. Tja, dat kan natuurlijk lekkerder! Je kan veel meer met deze veelzijdige groente dan je tot nu toe altijd gedaan hebt. Probeer hem bijvoorbeeld eens te roosteren in de oven. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, waarmee je een ontzettend smaakvol gerecht op tafel zet!

Zo maak je het:

  •  Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en plaats deze in een grote kom. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. Verdeel de roosjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Doe de kool weer in de kom en vermeng met fijngesneden peterselie, verbrokkelde feta en citroensap.
  • Leg de bloemkoolroosjes terug op de bakplaat. Rooster ze nog ongeveer 10 minuten.
  • Serveertip: heerlijk met een gebakken kipfilet of stukje witvis!

Beeld: Videostill