19 oktober 2017

Sperziebonen op z’n Grieks!

Sperziebonen zijn enorm veelzijdig, maar hoe vaak eet je ze wel niet op exact dezelfde manier? Eet jij ze ook alleen maar gekookt en zonder verdere poespas? Zonde, je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken! 

Neem nou deze heerlijke Griekse sperziebonen!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • halve ui
  • 200 milliliter water
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel oregano

Zo maak je het:

  • Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze doormidden. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Giet een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg daarna de boontjes, de oregano en het water toe.
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen totdat de boontjes gaar zijn en het water is opgelost. Serveer met gehakt en rijst.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Wikimedia Commons