Je eitje gemakkelijk upgraden met slechts één ingrediënt

Je dag begint altijd goed als je start met een eitje! Gekookt, gebakken of geroerd; de manieren om een eitje klaar te maken zijn oneindig. Het voordeel van je dag beginnen met een eitje is dat het je lang een verzadigd gevoel geeft. Eieren bevatten verschillende essentiële aminozuren die je lichaam zelf niet kan aanmaken. Dit maakt dat eieren goede proteïnebommen zijn!

Zo maak je je eitje in de ochtend nog lekkerder en gezonder.

Roerei

Door slechts één onverwacht ingrediënt toe te voegen aan je roerei in de ochtend maak je het gelijk een stuk lekkerder én gezonder! We hebben het over: kokosmelk. Kokosmelk is afkomstig van het vruchtvlees van volwassen bruine kokosnoten en bevat middellange keten triglyceriden (MCT’s). Het is bewezen dat deze MTC’s kunnen helpen het hongergevoel te verminderen, de spijsvertering te versnellen en buikvet te verminderen. Alleen maar voordelen om je eitje in de ochtend te upgraden dus!

Hoe zit dat?

Onlangs kwam de Huffington Post met het idee om een paar eetlepels kokosmelk aan je vertrouwde roereitje toe te voegen. Waarom? Eigeel is van nature licht boterig en zoutig van smaak; dit zou dan weer goed samen gaan met een zoete smaak. Een perfecte match hiervoor zou dus kokosmelk zijn omdat deze van nature weer zoet en nootachtig van smaak is. Het resultaat voor je roereitje in de ochtend? Een veel zachtere structuur en met veel meer smaak!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay