Sabine

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  2. Pak een grote koekenpan en verhit hier een beetje olijfolie in. Snipper de knoflook en ui en doe dit in de koekenpan op zacht vuur.
  3. Snijd ondertussen je champignons in plakjes en voeg deze daarna toe aan de koekenpan. Was indien nodig de spinazie en snijd dit ook fijn als hier je voorkeur naar gaat. Hierna kun je de spinazie ook aan de pan toevoegen.

  1. Wacht tot de spinazie volledig is geslonken en giet eventueel wat kookvocht uit de pan wanneer je een flinke bodem water ziet liggen.
  2. Schep daarna een flinke dessertlepel arrabiata door de spinazie. Houd je van pittig? Dan kun je ook meer door je spinazie scheppen.
  3. Voeg ook de room toe en roer af en toe tot de room dik wordt en is opgenomen in je saus. Naar smaak kun je ook nog wat zout en peper toevoegen. Voeg als laatst de kaas toe aan je saus. Roer dit wederom tot de kaas is gesmolten.
  4. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer tot de saus goed is vermengd met de pasta.

TIP: Wil je een verantwoorde versie van deze pasta? Vervang de witte pasta dan voor volkorenpasta en laat de kookroom weg. En als je écht heel sterk bent, zou je de kaas ook weg kunnen laten of verminderen. 

Pagina 2/2

Lees ook: Dit gevulde stokbrood is zó ontzettend lekker! Een traktatie voor het hele gezin!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill