Desy
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 hardgekookte eieren
  • Handje rucola, gesneden
  • 1 eetlepel truffelmayonaise
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • Zwarte peper, zout en chilivlokken naar smaak

De lekkerste eiersalade maak je zo!

Een echte klassieker die tijdens de barbecue of bij de borrel op een toastje niet mag ontbreken is de eiersalade. Je kunt de eiersalade natuurlijk kopen in de winkel, maar veel lekkerder is het om het zelf te maken. En met dit geheime ingrediënt maak je de allerlekkerste eiersalade ooit!

Zo doe je het:

  • Kook de eieren en pel ze. Snijd de in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  • Doe 3/4 van de rucola in de kom.
  • Doe in een andere kom de mayonaise en de yoghurt en breng dit op smaak met zout en peper.
  • Roer dit goed door elkaar tot een egale en gladde saus.
  • Voeg de saus bij de eieren en schep alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper, chilivlokken, dille en de rest van de rucola.
  • Bewaar in een kom afgedekt met huishoudfolie. Lekker voor op een stokbroodje!

Bron: Margriet | Beeld: videostill