Ingrediënten
  • Voor het browniebeslag:
  • 110 gram boter
  • 1 theelepel olie naar keuze
  • 250 gram basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 70 gram meel
  • 50 gram cacao poeder
  • zout
  • Voor de pompoencrème:
  • 250 gram roomkaas
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • een halve pompoen
Fabiën
45 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • Voor het browniebeslag:
  • 110 gram boter
  • 1 theelepel olie naar keuze
  • 250 gram basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 70 gram meel
  • 50 gram cacao poeder
  • zout
  • Voor de pompoencrème:
  • 250 gram roomkaas
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • een halve pompoen

Leuk voor Halloween!

Het is herfst en dat betekent dat we weer kunnen experimenteren met een aantal seizoensgroenten in de keuken. Een van de seizoensgroenten van de herfst is pompoen. Vaak wordt deze groente voor hartige recepten gebruikt, maar wist je dat je van pompoen ook een heerlijk dessert op tafel kan zetten? Wat dacht je van deze pompoen fudge brownies.

Deze pompoen brownies zijn extra lekker door de fudge die je erbij maakt. Zet ze op tafel tijdens Halloween of bak ze gezellig op een regenachtige dag.

Zo maak je het browniebeslag:

  • Gooi wat boter in de pan en bak de boter tot deze bruin van kleur is en je een nootachtige geur ruikt. Haal de pan van het vuur.
  • Voeg de gebruinde boter en olie toe aan de suiker in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg aan ditzelfde mengsel de eieren en vanille toe en klop het door elkaar tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Zeef vervolgens de bloem, cacao en zout erdoor. Je beslag is nu klaar.

Zo maak je de pompoencrème:

  • Snijd een halve pompoen in kleine stukjes en leg ze in een stoompan. Stoom de stukjes voor ongeveer 20 minuten tot ze lekker zacht en mals zijn.
  • Verwijder de schil van de pompoenstukjes en doe ze in een kom met de roomkaas, poedersuiker, kaneel, vanille en een snufje zout. Stamp alles goed door elkaar tot het zacht en glad is.
  • Leg een stuk bakpapier op een ingeoliede bakplaat en giet je browniebeslag erin. Schep de pompoencrème in elke hoek en in het midden en smeer een beetje uit met een lepel.
  • Bak op 175°C voor 25 tot 30 minuten.
  • Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen (of niet). Schep er eventueel nog wat vanille-ijs op om het helemaal af te maken. En genieten maar!

Ook lekker: Lekker bijgerecht: geroosterde pompoen uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Twistedfood | Beeld: Adobe Stock