Ingrediënten
  • 80 gram hamblokjes
  • 80 gram spekjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 30 gram boter om in te bakken + boter om in te vetten
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 400 gram gekookte aardappelen, in schijfjes
  • 350 gram uitgelekte zuurkool
  • 2 eieren
  • 60 milliliter slagroom
  • 120 gram geraspte kaas naar keuze
  • Snuf peper
  • Snuf zout
Christel
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 80 gram hamblokjes
  • 80 gram spekjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 30 gram boter om in te bakken + boter om in te vetten
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 400 gram gekookte aardappelen, in schijfjes
  • 350 gram uitgelekte zuurkool
  • 2 eieren
  • 60 milliliter slagroom
  • 120 gram geraspte kaas naar keuze
  • Snuf peper
  • Snuf zout

Op deze manier lust iedereen zuurkool

Zuurkool is iets wat niet iedereen lekker vindt. Veel kinderen worden niet blij wanneer hun ouders hen zuurkoolstamppot voorschotelen en trekken hun neus er daarom voor op. Wil je je kind wél een keer zuurkool laten eten? Maak dan deze overheerlijke zuurkoolovenschotel. Iedereen zal er gegarandeerd van smullen!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de boter in de pan en doe hier vervolgens de ham, spek, paprika en ui bij. Bak dit net zo lang tot de paprika en ui zacht zijn en de ham en het spek gaar zijn. 
  • Voeg vervolgens de zuurkool toe en roer dit goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Doe hier daarna een beetje zout en peper overheen.
  • Verdeel daarna de zuurkoolmix over de aardappelschijfjes en leg de rest van de aardappelschijfjes hierover.
  • Klop de eieren met de slagroom en schenk dit over de aardappelen heen. Verdeel hier daarna de kaas over.
  • Bak de zuurkoolovenschool voor 25 á 30 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze dingen kun je allemaal schoonmaken met cola 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Quick German Recipes | Beeld: videostill