Esther Reitsema
75 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 vel hartige taartdeeg
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 2 blikjes zalm
  • 5 grote eieren
  • 250 milliliter kookroom
  • Een snufje zout

Taart, maar dan anders

Taart als avondeten? Met quiche kan het! Deze hartige taart met zalm, kaas en ui is om je vingers bij af te likken. Dit recept bevat alleen de basis van de quiche, maar je kunt alle groenten en kruiden toevoegen die jij lekker vindt. Nog een voordeel: je hebt geen pannen nodig. Dat scheelt weer een boel afwas!

Zo maak je de quiche:

  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Rol het deeg uit in een springvorm van 22 centimeter.
  • Bekleed deze vervolgens met een dubbele laag aluminiumfolie en bak het 8 minuten in het midden van de oven. Verwijder dan de folie en bak nog eens 5 minuten. Laat het deeg afkoelen.
  • Snijd de ui fijn en fruit deze in de boter.
  • Strooi de geraspte kaas in het deeg en leg daar de zalm en de ui overheen.
  • Klop in een kom de eieren, het room en de zout. Giet dit mengsel over de zalm en bak dit samen 45-50 minuten in de oven op 180°C.
  • Controleer of de quiche klaar is door een mes in het midden te steken. Komt deze er schoon uit? Yes, dan is jouw hartige taart helemaal klaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: frittata met spinazie en kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash, Diliara Garifullina