Ingrediënten
  • 1 rol pizzadeeg
  • 200 ml passata of pizzasaus
  • 100 gram pepperoni
  • 1 bol mozzarella
  • 60 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • Snufje zout en peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Hanna Mellema
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 rol pizzadeeg
  • 200 ml passata of pizzasaus
  • 100 gram pepperoni
  • 1 bol mozzarella
  • 60 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • Snufje zout en peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Perfect voor bij een feestje of een filmavond

Ben jij nog op zoek naar een lekker en vooral origineel snackje? Zoek dan niet verder: deze pizza bombs zullen bij iedereen in de smaak vallen! Voor deze snack-variant van de pizza heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig, en je kunt ze helemaal naar je eigen smaak maken.

Pizza balletjes

Voor we beginnen: wat zijn pizza bombs nou precies? Nou, dat is heel simpel: het zijn eigenlijk gewoon een soort mini pizza’s, maar dan in de vorm van kleine balletjes. De pizzatoppings zitten er dus niet óp, maar ín. Lekker op de borrelplank, tijdens een feestje, of gewoon voor een avondje op de bank! Voor een nog grotere smaaksensatie kun je de bombs serveren met wat extra pizzasaus als dip.

Zo maak je pizza bombs:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Rol je pizzadeeg uit, en snij dit in 12 stukken (4×3).
  • Gebruik een theelepel om op elk stuk wat pizzasaus te smeren. Leg hier vervolgens een plakje pepperoni en een stukje mozzarella op. Afhankelijk van de grootte van je pepperoni moet je deze misschien eerst in stukken snijden. Van de mozzarella kun je gewoon steeds een stukje ‘afplukken’.
  • Nu is het tijd om de mini-pizza’s tot bolletjes te maken. Hiervoor vouw de 4 hoekjes van elk stukje pizza naar elkaar toe, en knijp je alles goed dicht. Er mogen geen gaten in zitten, want we willen niet dat de vulling eruit lekt. Vervolgens kun je de balletjes nog een beetje bij kneden, tot ze een mooie vorm hebben.
  • Leg de pizza bombs op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voordat ze in de oven gaan, gaan we de pizza bombs nog besmeren met een lekkere kruidenboter. Hiervoor smelt je eerst de boter in een pannetje. Als die gesmolten is, voeg je de knoflook, zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
  • Gebruik een kwastje om alle pizza bombs in te smeren met de boter. Bak ze daarna voor 20-30 minuten in de oven.
  • Serveer de pizzabombs met de overige pizzasaus als dip. Snacken maar!

Pizza variatie

Het leuke aan deze pizza bombs is dat je ze kunt vullen met wat je zelf wilt! Vervang de tomatensaus en pepperoni bijvoorbeeld voor BBQ-saus en kipfilet, of voor pesto en cherrytomaatjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welke twist geef jij aan je pizza bombs?

Ook lekker: De ultieme guilty pleasure: pizza-baguettes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock