Robby
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • 400 gram shoarmavlees
  • 600 gram prei, in ringen gesneden
  • 3 eieren
  • 125 crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas

Deze heerlijke quiche is om je vingers bij af te likken!

Wat eten we vanavond? Altijd weer die vraag en het is soms maar wat moeilijk om er een antwoord op te verzinnen.

Aardappels, pasta of salade… Maar wat denk je van een lekkere quiche? Een quiche, ook wel hartige taart genoemd, is een van oorsprong Frans gerecht. De Fransen maken m dan ook met spek, ui en room: de quiche lorraine. Inmiddels eet de hele wereld met smaak zo’n heerlijke taart, want het is gewoon een lekker gerecht waar je alle kanten mee op kan. Deze variant met prei en shoarma is weer een heel nieuwe kijk op quiche en lékker dat ie is! Daarnaast is het recept erg eenvoudig, met minieme voorbereiding heb je zo een heerlijke taart in de oven staan.

Zo maak je het:

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Bak het shoarmavlees aan in een koekenpan gedurende ongeveer 4 minuten en bak daarna de prei nog even 3 minuten mee. Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en de kaas, mix dit vervolgens met het shoarma-prei mengsel. Schep alles in de quichevorm en bak de taart gedurende een half uurtje gaar in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Beeld: Videostill