30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 chorizoworst, in dunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 pak filodeegvellen
  • 1 ei

Een heerlijke variatie op de traditionele loempia!

Een lekker loempiaatje gaat er bij ons altijd wel in, het is één van onze favoriete Aziatische snacks. De loempia is inmiddels al aardig ingeburgerd in Nederlandse keuken.

Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten. Wist je dat er in Katwijk sinds 1967 de grootste loempiafabriek van Europa staat? Dagelijks worden er 700.000 loempia’s geproduceerd. Deze loempia’s zijn kleiner dan de Chinese variant, maar groter dan Vietnamese loempia’s. Goed, genoeg nutteloze feitjes, we gaan aan de slag!


Pagina 1/2