Heerlijk licht en lente-achtig: heerlijk kruidige Mexicaanse wraps met kip!

Robby
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1 zakje Mexicaanse kruiden
  • 1 pak tortillawraps
  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • 2-4 eetlepels olie
  • IJsbergsla
  • Crème fraîche
  • Handje geraspte cheddarkaas
  • Cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Avocado Salsa-saus

Heerlijk kruidig en makkelijk te maken, Mexicaanse kip-wraps!

De wrap, of tortilla, is ontstaan in de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken als volksvoedsel. Het is een essentieel onderdeel van Mexicaans eten en zit dan ook in verschillende gerechten verwerkt. Hij wordt gemaakt van mais, maar in de supermarkt kan je ook volkoren- of andere varianten krijgen. Het is heerlijk voor bij de lunch, probeer bijvoorbeeld eens deze carpaccio-wraps! Wij gaan ze echter als avondmaaltijd bereiden, en wel uit de oven! Kijk snel op de volgende pagina voor het eenvoudige recept om heerlijke kruidige kip-wraps te maken!

Wraps zijn de ideale uitkomst als je even niet zoveel tijd hebt om uren in de keuken te staan maar toch zin hebt om echt wat lekkers te maken.

Zo maak je het:

  • Doe de kipfilet in een kom en meng met de olie en de Mexicaanse kruidenmix.
  • Bak de kip 15 tot 20 min. in de oven op 225°C.
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • Verwarm de wrap tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing en besmeer met crème fraîche.
  • Verdeel ijsbergsla en tomaatjes over de wraps en verdeel hierover de kip.
  • Beleg met avocado en bestrooi met cheddarkaas, maak af met een lepel salsa-saus!
  • Heerlijk, eet smakelijk!

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill Warren Nash