Sabine

Met dit recept heb je genoeg voor één persoon

Niet iedereen houdt van Nutella, maar als je de chocoladepasta wél lekker vindt, kun je het overal wel bij eten. Wat smaakt het chocoladegoedje toch lekker. Wil je de Nutella verwerken in een heerlijk cakeje? Dan moet je dit recept eens proberen. Mjam!

Dit heb je nodig:

  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje bakpoeder
  • 70 gram Nutella
  • 60 millliter magere melk

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg dat je een ovenbestendige mok hebt of een klein ovenschaaltje.
  • Doe de Nutella in een magnetronschaaltje en zet deze dertig seconden in de magnetron. Hierdoor wordt het makkelijker om de Nutella te roeren.
  • Meng daarna het bakmeel, bakpoeder en magere melk met de Nutella. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Vet (eventueel) de ovenbestendige mok in en schenk daarna het Nutellamengsel in de kop.
  • Plaats de mok daarna in de oven en laat ‘m hier 16 minuten instaan. Houd de cake tijdens de laatste minuten goed in de gaten. Het cakeje moet aan de randen goed gaar zijn, maar in het midden nog smeuïg.
  • Laat de cake daarna koelen. Serveer eventueel met wat poedersuiker (of een bolletje ijs) en lepel het daarna uit de mok.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kirbie Cravings | Beeld: Videostill YouTube Bryon Talbott