21 augustus 2017
Sabine

Dit beleg is ook nog eens heel lekker

Niet iedereen gooit zijn of haar leven rigoureus om wanneer hij of zij wat kilo’s wil kwijtraken. Die koolhydraten hoeven dus helemaal niet meteen drastisch uit het leven worden geschrapt. Probeer jij wat kilo’s kwijt te raken, maar ga jij je dierbare boterham niet opgeven? Dan kun je dit broodbeleg het beste op de boterham smeren. 

  • Pindakaas
    Een boterham met pindakaas bevat dan wel 100 calorieën aan pindakaas, maar pindakaas is wel een van de beste smeersels voor op de boterham. Het is namelijk rijk aan goede vetten, vitamines en mineralen. Daarnaast (het ligt er wel aan welke pindakaas je hebt) is er geen suiker of zout aan toegevoegd.
  • Vis
    Vis hoeft niet alleen maar bij de warme maaltijd, maar kan ook prima op brood. Een lekkere tonijnsalade (wel zonder mayonaise) of een plakje zalm op de boterham. Vis is rijk aan omega 3 vetzuren en dat is belangrijk voor je gezondheid.
  • Mager vlees
    In mager vlees zoals kipfilet, kalkoenfilet en rosbief zitten maar weinig verzadigde vetten. Daarnaast zitten ze vol met eiwitten, vitaminen en mineralen. Hierdoor is het een perfect broodbeleg.
  • Eieren
    Een omelet met heel veel kaas lijkt ons niet het strakste plan, maar een gekookt eitje is een perfect broodbeleg. Eieren zijn – de naam zegt het al – rijk aan eiwitten en passen daarom in een gezond dieet. Een gebakken eitje kan overigens wel, maar gebruik niet te veel olie.
  • Magere kaas
    Een echte kaaskop? Dan hoef je jezelf heus geen kaas te ontzeggen. Het klopt dat kaas niet heel gezond is, maar het bevat wel wei-eiwitten en melkeiwitten. Als je het dus met mate eet, is het prima. Kies dan wel voor een magere kaas (20+ of 30+).
  • Appelstroop
    Het ligt er wel aan welke appelstroop je neemt. Aan de een is veel suiker toegevoegd en die kun je beter niet nemen. Echter is appelstroop wel rijk aan ijzer en daarna is het een prima broodbeleg!
  • Groente
    Je kunt je brood wat flair geven door het te beleggen met wat groente. Bijvoorbeeld sla, komkommer, tomaat, paprika en basilicum. Deze kunnen allemaal smaak geven aan je boterham! Samen met eventueel een mager plakje vlees of een plakje magere kaas.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Salusi | Beeld: Pixabay