Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig: smaakvolle bloemkoolsoep!

Robby
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1/2 bloemkool
  • 250 ml kookroom
  • 1 theelepel kerriepoeder

Lekker en maar 4 ingrediënten nodig: bloemkoolsoep!

Een lekker soepje kan altijd, zowel bij de lunch als het avondeten. Maar wat voor soep zullen we vandaag dan eens op tafel zetten? En kost zo’n soep zelf maken niet ontzettend veel tijd en zijn al die ingrediënten niet heel duur? Ik koop wel een zak of blik, horen we je al denken. Nee hoor, deze soep is echt heel makkelijk te maken en je hebt hem binnen een kwartiertje op tafel staan. 

Daarnaast heb je maar weinig ingrediënten nodig dus een aanslag op je budget is het ook niet!

Geschiedenis

De bloemkool werd pas in de 18e eeuw bekend in Europa, toen hij werd meegenomen door de Engelsen. De herkomst is erg onduidelijk, sommigen zijn het er over eens dat de Arabieren de soort op grote schaal kweekten in de Middeleeuwen, anderen zeggen dat de bloemkool 2000 jaar eerder al werd gegeten door de Grieken en Romeinen. Waar iedereen het over eens kan zijn is dat je er verrekte lekkere soep van kan maken.

Zo maak je het:

  • Breng een liter water aan de kook, met de bouillonblokjes.
  • Laat het een beetje inkoken.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en voeg dit toe aan het kookwater.
  • Laat dit 20 minuten koken.
  • Pureer de soep dan met de staafmixer en roer de kookroom en kerriepoeder erdoorheen.
  • Als de soep te dun is kan je deze binden met wat maizena.
  • Maak af met een snuf peper en zout!
  • Serveertip: lekker met uitgebakken spekjes! 

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: creamy cauliflower soup door Gail onder de licentie CC BY 2.0