Desy
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo grote aardappelen
  • 80 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 120 gram roomkaas (Mon Chou)

Hemelse en zachte aardappelpuree!

Eén bijgerecht dat bij bijna elk gerecht pas is aardappelpuree. Vaak maken mensen aardappelpuree uit een zakje, maar dat is hartstikke zonde! De lekkerste aardappelpuree maak je namelijk helemaal zelf met dit geheime ingrediënt!

Wat moet je doen?

  • Schil de aardappelen en snijd ze door de helft.
  • Vul een grote pan met water en zout en zorg ervoor dat de aardappelen onder water staan.
  • Doe de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag zodra het water kookt.
  • Laat de aardappelen ongeveer vijftien minuten koken totdat ze gaar en zacht zijn.
  • Doe de slagroom, boter en roomkaas in een steelpannetje op laag tot middelmatig vuur.
  • Laat het mengsel sudderen terwijl je blijft roeren. Doe dit totdat het mengsel zacht en warm is geworden.
  • Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Rasp de aardappelen in een grote kom zodra deze zijn afgekoeld.
  • Voeg het roomkaasmengsel toe aan de aardappelen en roer het geheel goed door elkaar tot een romige puree.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pixabay