Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 appels (in plakjes gesneden)
  • Schep kaneel
  • Schep bruine suiker
  • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter

Wie houdt er nu niet van appeltaart?

Tegen een punt appeltaart zeggen de meesten geen ‘nee’, maar soms wordt het appelgebakje ook wel een beetje saai. Het oog wil ook wel wat en om die appeltaart even in een nieuw jasje te steken hebben wij een leuk receptje voor je: appeltaarthapjes!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de driehoekjes croissantdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besmeer ze met gesmolten boter en bestrooi met een mix van kaneel en bruine suiker. Vervolgens leg je er een (in gesmolten boter gedipt) schijfje appel op.
  • Leg het schijfje horizontaal op het brede stukje van het deeg en rol het vervolgens op, net zoals je bij een gewone croissant doen. Bestrijk het opgerolde appelcroissantje nogmaals met gesmolten boter en bestrooi met suiker.
  • Schuif ze vervolgens gedurende 10-12 minuten in de oven en voilà, je appeltaart-hapjes zijn klaar!

Lees ook: Recept: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pxhere