Gezond en lekker, deze havermoutpannenkoeken

Meestal ontbijten wij met een fust koffie en een slap boterhammetje kaas, maar soms is het wel leuk en lekker om er iets meer moeite in te steken. Een van de dingen die wij graag bij het ontbijt eten zijn pannenkoeken, maar dat is nu niet bepaald een gezonde start van de dag. Maar, pannenkoeken kunnen ook lekker én gezond zijn. 

Maak bijvoorbeeld deze heerlijke havermoutpannenkoeken eens, met Griekse yoghurt en vers fruit, genieten!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 140 gram havermout
  • 140 gram zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 350 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • een mespuntje zout
  • een mespuntje kaneel
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels granola
  • agavesiroop
  • boter

Zo maak je de havermoutpannenkoeken:

  • Maal de havermout fijn tot meel in de keukenmachine.
  • Meng dit met de bloem, het pakpoeder, de eieren, honing, zout en kaneel. Laat het beslag een kwartiertje rusten.
  • Bak de pannenkoekjes in een pan met boter.
  • Stapel ze op elkaar en schep er telkens een lepel Griekse yoghurt tussen.
  • Maak af met de bessen en serveer met agavesiroop en een handje granola.
  • Smullen maar!

Lees ook: Dit verrassende ingrediënt zou je eens op je tosti moeten doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels