Robby

Deze theesoorten zijn het allergezondst

Wij kunnen het op elk moment van de dag drinken: een lekker kopje thee. Groene thee, rooibosthee of een kopje Earl Grey: allemaal even lekker. Thee is ook een prima manier om aan je dagelijkse vochtbehoefte te komen, zeker als je af en toe wel klaar bent met ‘gewoon’ water. 

Bepaalde soorten thee hebben ook goede effecten op je gezondheid. Dit zijn de gezondste theesoorten!

Groene thee

Van groene thee weten we al langer dat het goed voor je is. Zo werkt het cholesterolverlagend, heeft het een antibacteriële werking, helpt het bij het versnellen van je stofwisseling, vermindert het misselijkheid, bevordert het de nachtrust en nog veel meer. En het is nog lekker ook!

Gemberthee

Gember is een waar wonderknolletje. Het werkt geweldig tegen misselijkheid, een opgeblazen gevoel, maag- en darmklachten en heeft het  bloeddrukverlagende eigenschappen. Ook draagt het bij aan een sterk immuunsysteem, ideaal tijdens het griepseizoen. Ook helpt gember bij gevoelige en pijnlijke spieren, of je nu hoofdpijn heeft of spierpijn na het sporten. Snijd een stuk gember af en laat het een paar minuten trekken in heet water: heerlijk! Lekker met een lepeltje honing.

Paardenbloemthee

Wil je graag een paar kilootjes kwijt? Paardenbloemen zijn je beste vriend. Paardenbloemthee draagt bij aan de afvoer van overtollig vocht in je lichaam en dit is vaak waardoor je je zwaarder en opgeblazen voelt. Daarnaast helpt het bij je algemene stofwisseling en is het bevorderlijk voor je spijsvertering.

Lees ook: Last van keelpijn? Drink deze thee!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels