Zo kun je lekker blijven variëren!

Elke dag een bord warme havermout eten is hartstikke goed voor je. Zo bevat de pap een vezel dat het risico op hart-en vaatziekten verkleint en helpt het je spijsvertering een handje. Maar elke dag hetzelfde havermoutgerecht eten wordt snel saai. Gelukkig kun je met een paar simpele stappen je ontbijt een stuk lekkerder maken!

Het kost je nog geen minuut extra om je havermout een stuk smakelijker te maken! Maak je pap zoals je dat altijd doet, maar voeg de volgende ingrediënten toe om een feestje te maken van je ontbijt. 

Havermoutfeestje

  • Blauwe bessentaartje: roer 40 gram blauwe bessen door de havermout. Doe het ontbijt in een kom en top met 1 eetlepel gehakte walnoten, extra blauwe bessen naar smaak en 1 á 2 verkruimelde Maria biscuits.
  • Pompoen-Hüttenkäsehavermout: roer 50 gram pompoenpuree en 50 gram Hüttenkäse door de pap. Doe de havermout in een kom en garneer met amandelschaafsel en een snufje kaneel en nootmuskaat.
  • Chocolade-kokoshavermout: roer 1 theelepel cacao en 1 eetlepel kokosrasp door de pap. Doe je ontbijt in een kom en garneer het gerecht met 1 eetlepel chocoladedruppels, 1 eetlepel amandelschaafsel en een snufje kokosrasp.
  • Pindakaas-jamhavermout: maak havermout zoals je dat gewoonlijk doet en doe dit in een kom. Serveer met 1 eetlepel crunchy pindakaas, 1 eetlepel jam en sprenkel er wat granola overheen.
  • Broodpudding-havermout: snijd 1 plak rozijn- of suikerbrood in blokjes. Voeg dit aan de havermout toe zodra het dikker wordt. Roer er daarna nog 1 eetlepel rozijnen doorheen. Doe de havermout in een kom en serveer met een snufje bruine suiker en kaneel en 1 eetlepel room.
  • Bananen-havermout: snijd 1 rijpe banaan in heel dunne plakjes en voeg dit aan de havermout toe voordat je het gaat koken. Prak de banaan tijdens het koken voorzichtig fijn, zodat de banaan zich helemaal vermengd met de havermout. Doe de pap vervolgens in een kom en voeg 2 eetlepels gezouten pinda’s en wat honing toe.

Hoe maak jij altijd een feestje van je havermout? Deel je tips in de reacties op Facebook!

Lees ook: Met slechts drie ingrediënten maak je deze heerlijke havermoutkoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Oprah | Beeld: Pixabay