Ingrediënten
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 200 gram champignons (optioneel), gesneden
  • 400 gram verse spinazie, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 5 á 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram Gruyère, geraspt
  • 90 gram gorgonzola, in kleine stukjes gesneden (optioneel)
  • Snufje zout, peper en nootmuskaat
  • Boter om in te bakken
Christel
Ingrediënten
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 200 gram champignons (optioneel), gesneden
  • 400 gram verse spinazie, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 5 á 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram Gruyère, geraspt
  • 90 gram gorgonzola, in kleine stukjes gesneden (optioneel)
  • Snufje zout, peper en nootmuskaat
  • Boter om in te bakken

Lekker en simpel!

De handen uit de mouwen steken in de keuken: hartstikke leuk, alleen heb je daar niet altijd de tijd voor. Ovenschotels en hartige taarten zijn in zulke gevallen ideaal. Vaak hoef je maar een paar handelingen uit te voeren en de ingrediënten in de ovenschaal of in de taartvorm te doen en de oven doet de rest van het werk. Ideaal!

Hoe maak je de hartige taart?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Verhit een beetje boter in de pan en snijd ondertussen de uien. Doe de uien en champignons in de pan en bak zo’n 5 minuten.
  • Voeg de spinazie en de knoflook toe en bak tot de spinazie is geslonken. Giet het overtollige water af.
  • Doe de eieren, slagroom, zout, peper en nootmuskaat in een grote kom en klop met een garde tot een geheel.
  • Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Doe de spinazie in de taartvorm en verdeel de kazen eroverheen.
  • Schenk het eiermengsel gelijkmatig over de spinazie en kaas heen.
  • Zet de hartige taart in de oven en bak zo’n 35 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: 7x de beste tips van chef-kok Gordon Ramsay

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: videostill