Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram ricotta
  • 80 gram ontdooide diepvriesspinazie
  • 115 gram feta
  • 75 gram lente-ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 pakje filodeeg
  • 230 gram boter
  • 1 rode ui
  • 130 gram kalamata olijven
  • 200 gram tomaten
Sara Bergsma
2 + 15 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram ricotta
  • 80 gram ontdooide diepvriesspinazie
  • 115 gram feta
  • 75 gram lente-ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 pakje filodeeg
  • 230 gram boter
  • 1 rode ui
  • 130 gram kalamata olijven
  • 200 gram tomaten

Héérlijk!

Of je nu een doorgewinterde foodie bent of gewoon op zoek bent naar een eenvoudige maar lekkere maaltijd, deze hartige taart zal op iedereen indruk maken. In een aantal simpele stappen en met de minimale inspanning, tover je deze smakelijke taart zo op tafel. Perfect voor elke gelegenheid!

Zo ga je te werk:

  • Kruid de kipfilets met zout, peper, fijngehakte knoflook, oregano en olijfolie.
  • Doe de kipfilets in een grote koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olie. Bak tot de eerste kant goudbruin is voor ongeveer 5 minuten. Draai de kip om en bak de andere kant tot deze dezelfde kleur bruin is. Zet het vuur laag en laat de kip doorgaren voor ongeveer 10 minuten. Leg de kip apart om af te koelen en snijd deze vervolgens in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Voeg in een grote kom de ricotta, ontdooide spinazie, feta, fijngehakte lente-ui, losgeklopte eieren, dille en peper toe. Roer om alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
  • Smelt de boter in een grote ondiepe schaal. Neem ongeveer 5 vellen van het dunne filodeeg en doop ze in de boter.
  • Plaats het met boter bestreken filodeeg in een springvorm van 23 centimeter. Zorg ervoor dat het deeg de zijkanten bedekt en over de randen van de vorm hangt. Gebruik zoveel vellen als nodig is om een gelijkmatige laag rondom de vorm te creëren.
  • Verspreid de helft van het feta-spinaziemengsel op de bodem van de springvorm boven op het filodeeg. Leg een laagje van de gesneden gekookte kipfilet en verspreid hierover de andere helft van het spinaziemengsel. Zorg ervoor dat elke laag stevig wordt aangedrukt.
  • Snijd de tomaat en de olijven in kleine blokjes en snipper de ui.
  • Leg een ring van tomatenblokjes op de buitenste rand van de taart. Vervolgens maak je een ring van de ui en in het midden plaats je de fijngesneden olijven.
  • Vouw het filodeeg vanaf de randen van de vorm naar het midden en bedek de bovenkant van de taart met nog eens 3 lagen met boter bestreken filodeeg.
  • Verpak de taart met aluminiumfolie en bak gedurende één uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog ongeveer 20 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Laat minstens 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Verwijder de taart uit de springvorm, snijd aan en serveer.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 6 gerechten die je maakt met seizoensgroente boerenkool

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock