Christel

Lekker om vanavond te maken!

We zijn dol op quiches. Je kunt ze op zoveel verschillende manieren maken en het kost je bijna geen werk om te maken; de oven doet immers het grootste gedeelte van het werk. Ben je nog op zoek naar een nieuw quicherecept? Dan is deze quiche zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig?

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (Koopmans)
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 6 grote eieren
  • 120 milliliter slagroom
  • 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • 100 gram (groene) asperges, in kleine stukjes gesneden
  • 110 gram roomkaas
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel de plakjes hartige taartdeeg over een quichevorm en druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
  • Smeer de Dijonmosterd over de bodem.
  • Verdeel de zalm en de asperges over de bodem. Zorg ervoor dat de asperges echt in kleine stukjes zijn gesneden, omdat ze moeten koken in de oven.
  • Verdeel daarna de bieslook over de zalm.
  • Klop de roomkaas los met de slagroom en voeg daarna de eieren toe en mix dit tot een geheel.
  • Schenk het eiermengsel in de quiche.
  • Sprenkel nog wat verse dille over de quiche en zet ‘m daarna in de oven.
  • Bak de quiche 30 minuten. Serveer warm of koud.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Met dit onverwachte ingrediënt maak je je tosti nóg lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill YouTube