Ingrediënten
  • 60 gram ricotta
  • 55 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 60 milliliter marinarasaus
  • 4 bladeren lasagna, door de helft
  • 55 gram mozzarella, in plakken
Sabine
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram ricotta
  • 55 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 60 milliliter marinarasaus
  • 4 bladeren lasagna, door de helft
  • 55 gram mozzarella, in plakken

Deze lasagne is supersnel klaar

Het kan een keer gebeuren: manlief eet buiten de deur en ook de kinderen hebben andere plannen. Je eet dus alleen. Die lasagne die oorspronkelijk op het menu stond wordt wel erg veel voor jou in je eentje. Bovendien heb je helemaal geen zin om 40 minuten te wachten voordat je kunt aanvallen. Toch wel erg veel zin in het deeggerecht? Ga dan voor déze lasagne voor één persoon uit de magnetron!

Zo maak je het:

  • Meng de ricotta, spinazie, peterselie, een eetlepel Parmezaanse kaas, zout en peper in een kom.
  • Smeer een laag marinarasaus in een magnetron schaal (waar ook een deksel bij zit) en leg hierboven een paar lasagnebladeren. Beleg dit daarna met een laag ricotta en dan met wat mozzarella.
  • Leg hier daarna weer een laag lasagnrebladeren op, gevolgd door ricotta, tomatensaus en mozzarella. Herhaal tot dit op is. Gebruik daarna laatste eetlepel parmezaanse kaas voor bovenop de lasagne.
  • Plaats daarna de deksel van het schaaltje op de schaal, maar doe ‘m niet dicht. Plaats 7 minuten in de magnetron.
  • Haal het schaaltje daarna uit de magnetron. Pas wel op: de schaal is heet.
  • Laat de lasagne wat koelen en dan kun je aanvallen!

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty