20 min.
4 pers.

Churros hoef je niet altijd op de traditionele wijze te eten

Kun je je het moment nog herinneren waarop je voor het eerst churros at? Als je dat als een ware smaakexplosie ervoer, dan ga je dit recept ook heerlijk vinden. Deze churros-chips met dip is vingerlikkend lekker!

Dit heb je nodig voor de mokka fudgesaus:

  • 200 gram suiker
  • 160 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 240 milliliter slagroom
  • 120 gram gezouten boter
  • 1 theelepel vanille-extract

Dit heb je nodig voor de karamelsaus:

  • 90 gram bruine suiker
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 120 gram gezouten boter
  • 120 milliliter melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je de chips:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd elk naanbroodje in tien stukjes zodat triangelvormige stukjes ontstaan.
  • Smeer elk naanbroodje in met boter en dip het daarna in de kaneelsuiker. Plaats de driehoekjes op de bakplaat en bak ze 16 minuten. Draai de driehoekjes halverwege wel een keer om. Laat daarna afkoelen.

Zo maak je de mokka fudgesaus:

  • Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm hierin de slagroom en voeg de suiker, cacaopoeder en espressopoeder toe. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Voeg daarna de boter toe en roer tot de boter volledig is gesmolten.
  • Zet het vuur zacht en kook 4 minuten. Zet daarna het vuur uit en voeg het vanille-extract toe.
  • Laat 5 minuten afkoelen.

Zo maak je de karamelsaus:

  • Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm de gecondenseerde melk en voeg de suiker toe.
  • Voeg daarna de boter toe en roer tot dit is gesmolten. Laat dit 4 minuten opstaan of tot het zachtjes begint te koken.
  • Zet het vuur af en voeg de melk, slagroom en vanille-extract toe. Roer tot het is vermengd en laat daarna 5 minuten koelen.
  • Serveer daarna de churros-chips met de sauzen om te dippen.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Brit | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 4 naanbroodjes
  • Kaneelsuiker
  • 120 gram gezouten boter