Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram broodkruimels
  • snufje peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel sherry
  • 1/2 theelepel zout
Desy
35 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram broodkruimels
  • snufje peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel sherry
  • 1/2 theelepel zout

Een heerlijke hamburger met uitjes en jus

Wat voor vlees eet jij vanavond bij je aardappeltjes en groente? Misschien kun je deze heerlijke hamburger met uitjes en jus eens proberen! Een echte aanrader, want een lekkerdere hamburger dan deze hebben wij echt nog nooit gegeten!

Zo maak je het:

  • Mix in een grote kom het gehakt, ei, broodkruimels, peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder.
  • Kneed goed door elkaar en draai er acht ballen van.
  • Druk de ballen plat tot hamburgers.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Frituur de uienringen in de pan zodra de olie heet is en voeg de hamburgers toe.
  • Bak de burgers tot ze gaar zijn, ongeveer 4 minuten per kant.
  • Haal uit de pan, leg op een bord en dek af zodat ze warm blijven.
  • Strooi bloem over de uien in de pan heen. Roer door elkaar en voeg beetje bij beetje de runderbouillon en sherry toe.
  • Breng op smaak met zout. Laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur zodat de jus dik wordt.
  • Draai dan het vuur laag en doe de hamburgers weer in de pan.
  • Laat de burgers ongeveer 15 minuten sudderen in de jus.
  • Serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes en groente. Eet smakelijk!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay