Deze groenteschotel met kip staat in minder dan een half uur op tafel

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelkrieltjes
  • 1 paprika
  • 340 gram doperwten en worteltjes (in pot)
  • 250 gram kipfilet
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 of 2 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: wat geraspte (jonge) kaas
07 augustus 2018
25 min.
2 pers.

Een groenteschotel met kip naar ons hart

Op sommige dagen hebben we gewoonweg geen tijd om uren in de keuken te staan voor een lekkere maaltijd. We zijn daarom het liefst snel klaar met een simpel recept. Heb je nog wat kookinspiratie nodig voor deze week? Zoek dan niet verder, want deze groenteschotel met kip en aardappelkrieltjes staat binnen mum van tijd op tafel!

Strooi wat extra geraspte kaas over de groenteschotel met kip om ‘m nóg lekkerder te maken!

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet en paprika in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met wat bakboter of (olijf)olie en bak de blokjes kipfilet samen met de oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout gaar en goudbruin van kleur.
  • Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
  • Voeg opnieuw een scheut bakboter of (olijf)olie toe aan de pan en bak de aardappelkrieltjes gaar.
  • Na ± 15 minuten voeg de paprikablokjes toe.
  • Bak dit samen ± 5 minuten en voeg dan de doperwten, worteltjes en de kipfilet toe.
  • Meng de groenteschotel goed door elkaar en breek 2 eieren bovenop de schotel. Als extra optie kun je nog wat geraspte (jonge) kaas over de groenteschotel strooien.
  • Zet de deksel op de pan en laat de groenteschotel met kip nog 5 minuten doorgaren.
  • Serveer de groenteschotel direct. Eet smakelijk!

Lees ook: Pas op: deze zes voedingsmiddelen lokken hoofdpijn uit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelkrieltjes
  • 1 paprika
  • 340 gram doperwten en worteltjes (in pot)
  • 250 gram kipfilet
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 of 2 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: wat geraspte (jonge) kaas

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring