07 augustus 2018

Met deze truc worden de ovenaardappelen nóg krokanter

Ovenaardappelen zijn lekker en een makkelijk bij te serveren bij bijvoorbeeld een lekkere salade. Maar wat is nu het geheim voor de perfecte, meest krokante aardappelen? Dat krokante jasje om de aardappelen heen lukt niet altijd wanneer je ze in de oven bereidt. Met dit simpele stappenplan creëer je de meest krokante ovenaardappelen ooit!

Zo krokant heb je je ovenaardappelen nog nooit gegeten.

Aardappelsoort

Om te beginnen moet je weten welke aardappelsoort je het beste kunt gebruiken. Voor aardappelen uit de oven kun je het beste kiezen voor loskokende of (licht) kruimige aardappelrassen. Bekende rassen zijn bijvoorbeeld de Agria, Alpha of de Bildstar aardappel. Schil de aardappelen en snijd ze (afhankelijk van de grootte) eenmaal doormidden en vervolgens nog eenmaal doormidden zodat er parten van gelijke grootte ontstaan.

Koken

Zet nu een pan op het vuur, wacht tot het water kookt en voeg wat zout aan het water toe. Leg de aardappelparten in het kookwater en kook de aardappelen ± 10 minuten. De truc is dat je de aardappelen nét niet helemaal gaar kookt, omdat ze later ook nog in de oven moeten. Je kan dit controleren door met een vork in een aardappelpart te prikken. Is de buitenzijde zacht, maar de binnenzijde van de aardappel nog wat harder? Dan is het tijd om het kookwater uit de pan te gieten. Laat de aardappelparten eerst nog in de pan zitten.

Hét geheim van de perfecte, krokante ovenaardappel staat op de volgende pagina. Benieuwd wat je moet doen? Lees dan snel verder en bekijk de instructievideo op de volgende pagina!

Pagina 1/2