Ingrediënten
  • 400 gram gedroogde spaghetti
  • 2 theelepels olijfolie
  • 6 plakken spek, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 3 eierdooiers
  • 5 eetlepels vetvrije roomkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 theelepel peterselie, fijngehakt
Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram gedroogde spaghetti
  • 2 theelepels olijfolie
  • 6 plakken spek, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 3 eierdooiers
  • 5 eetlepels vetvrije roomkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 theelepel peterselie, fijngehakt

Ouderwetse pasta carbonara, maar dan wat gezonder!

We willen een beetje op de lijn letten, maar we willen natuurlijk nog steeds lekker eten. Gelukkig kan dat met dit recept; zo maak je pasta carbonara maar dan nét iets gezonder.

Zo maak je het:

  • Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het spek samen met het geplette teentje knoflook totdat het spek begint te verkleuren. Haal de knoflook uit de pan en gooi dit weg. Draai het vuur omlaag maar houd de pan warm totdat de spaghetti is gekookt.
  • Mix ondertussen de eierdooiers, roomkaas, de helft van de Parmezaanse kaas, de peterselie en een beetje zout en peper in een kom.
  • Laat de gekookte spaghetti uitlekken en doe dit dan in de pan met de bacon. Giet het eimengsel ook in de pan en bedek de pasta ermee. Roer goed door elkaar.
  • Laat goed doorwarmen, breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas

Lees ook: Spaghetti met gehaktballen maar dan gezond? Het kan met dít gerecht!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Flickr