Ingrediënten
  • 12 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • anderhalve eetlepel gele mosterd
  • 1 augurk, superfijn gesneden
  • 1 eetlepel augurkensap
  • zout en peper naar smaak
  • mierikswortel naar smaak
  • 1 wortel, in dunne schijven gesneden
  • 4 zwarte olijven
Christel
Ingrediënten
  • 12 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • anderhalve eetlepel gele mosterd
  • 1 augurk, superfijn gesneden
  • 1 eetlepel augurkensap
  • zout en peper naar smaak
  • mierikswortel naar smaak
  • 1 wortel, in dunne schijven gesneden
  • 4 zwarte olijven

Ze zijn bijna te schattig om op te eten

Het is bijna zover en dan is het weer Pasen. Pasen staat bij ons vaak in het teken van gezelligheid en goed eten. ’s avonds wat lekkere hapjes op tafel mogen daarom niet ontbreken. Wil jij je visite gevulde eieren voorschotelen die eruitzien om door een ringetje te halen? Maak dan eens deze gevulde paaseieren!

Wat moet je doen?

  • Pel de eieren en snijd een stukje van de onderkant af, zodat de eieren rechtop blijven staan.
  • Snijd de eieren ongeveer op tweederde hoogte doormidden. Je kunt het ei gewoon doormidden snijden of zigzaggend snijden voor een andere look.
  • Haal daarna voorzichtig de eierdooiers uit het ei en doe dit in een kom.
  • Voeg vervolgens de mayonaise, mosterd, augurk, augurkensap, mierikswortel, zout en peper toe en roer dit tot een geheel.
  • Doe de vulling in een spuitzak en verdeel de vulling over de eieren en druk het afgesneden stukje ei bovenop het ei.
  • Snijd vervolgens kleine driehoekjes uit de wortelschijfjes voor de poten en de snavel en snijd de olijven in kleine stukjes voor de ogen.
  • Plaats de ‘wortelpoten’ onder het ei en druk de snavel en ogen in de vulling en klaar is kees!

Lees ook: Zo maak je gevulde eieren op drie makkelijke manieren

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allrecipes | Beeld: videostill