Maayke

Deze pitten hebben een tal aan gezondheidsvoordelen!

Met name in de zomerperiode kunnen we er geen genoeg van krijgen: watermeloen. Deze verfrissende en dorstlessende meloen past perfect bij de warme zomerdagen. Alhoewel we nog even moeten wachten op het warme weer, vertellen we je al wel vast waarom het belangrijk is om juist wél die zwarte pitten in de watermeloen op te eten. 

Dat deze watermeloenpitten zó gezond zijn, wisten wij ook niet!

Eiwitten, vitaminen en mineralen

Een handje vol watermeloenpitten is al goed voor maar liefst 10 gram eiwitten. Dit is ongeveer dezelfde hoeveelheid als het aantal eiwitten dat in een portie Griekse yoghurt zit. Vergeleken met alle andere noten, zaden en pitten, die overigens allemaal rijk zijn aan eiwitten, wint de watermeloenpit het toch wel van alle andere varianten. Een handje vol amandelen of zonnebloempitten bevatnamelijk maar 6 gram eiwitten. Daarnaast zit deze pit vol met vitamine B, magnesium, ijzer, zink en een grote hoeveelheid aan onverzadigde vetten. Dit laatste verlaagt aanzienlijk het cholesterolgehalte en verminderd het risico op hart- en vaatziekten. Vitamine B is erg goed voor de bloeddruk.

Gepelde watermeloenpitten

Al deze gezonde voedingsmiddelen komen nóg meer tot hun recht wanneer je de gepelde pitten vanuit de (bio)winkel aanschaft. Hierbij is de zwarte pel eraf gehaald en hebben de pitten nu een witte kleur. Doordat ze gepeld zijn kunnen de voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen en zijn ze makkelijker te verteren. Een leuke tip: voeg deze pitten straks toe aan de lekkere zomerse salades voor een extra bite. De smaak van watermeloenpitten is vergelijkbaar met zonnebloempitten, alleen is de nootsmaak iets minder uitgesproken.

Lees ook: Aardbeien bederven snel? Met dit trucje niet meer! Het wondermiddel heb je al in huis!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN.be | Beeld: Pixabay