13 maart 2018

Soms wil je weleens iets anders als ontbijt

Als we het internet mogen geloven is dit hét ontbijt van 2018. Deze schattige ontbijtenvelopjes zijn gemakkelijk te bereiden. Maak je er in het begin van de week wat meer? Dan heb je direct een mooi voorraadje voor de res van de week! Makkelijker kan haast niet.

De envelopjes zijn gevuld met roerei, bacon én kaas.

Dit heb je nodig (voor 4 ontbijtenvelopjes):

  • 6 eieren
  • 4 plakken (katen)spek of bacon
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel verse bieslook, gesneden

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet alvast een bakplaat klaar, bedekt met bakpapier.
  • Breek de 6 eieren in een kom en voeg hier de 3 eetlepels melk aan toe. Klop de eieren en melk door elkaar.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hier de eieren al roerend in totdat er roerei is ontstaan. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg de verse bieslook (gesneden) toe.
  • Leg 4 vierkante vellen croissantdeeg neer op de bakplaat. Druk met de top van de vingers de diagonale lijn samen.
  • Plaats 1 grote eetlepel met roerei onderop het vierkante vel. Scheur 2 (gebakken) spekplakjes en leg deze op het roerei. Maak de vulling af door wat geraspte kaas erop te leggen.
  • Pak de bovenkant van het vel en leg deze over de vulling heen. Druk het de vingertoppen de randen dicht. Smeer met een kwast wat gesmolten boter over de bovenkant van de envelopjes. Strooi nog wat extra peper en zout erover heen.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de envelopjes 15 minuten op 190 graden.

Bekijk de video met gehele uitleg hier

Lees ook: Dít is het beste tijdstip om te ontbijten als je wilt afvallen

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: videostill, Delish