Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 55 gram krab voor de vulling + 55 gram voor de topping
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 2 druppels worcestersaus
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels dragon, fijngehakt
  • Snufje zout en peper
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Verse bieslook ter garnering, fijngehakt
25 min.
12 pers.

Een heerlijke twist op de originele variant

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat wij verzot zijn op gevulde eieren. Tijdens een feestje zetten we deze lekkere hapjes dan ook standaard op tafel. Ze zijn nu eenmaal supereenvoudig om te maken en overheerlijk! Laatst maakten we deze gevulde eieren met krab, t0t grote tevredenheid van onze gasten. Ga jij ze ook proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gevulde eieren met krab:

  • Zet een pan water op het vuur en kook hierin de eieren in 8-10 minuten hard. Giet het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan.
  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Lepel de eierdooiers eruit en doe deze in een aparte kom. Leg de helften eiwit met het gat naar boven op een schaal.
  • Snijd de krab fijn en voeg bij de eierdooiers, samen met de mayonaise, mosterd, worcestersaus, het citroensap, de dragon, peper en het zout. Meng met een lepel.
  • Schep met een lepel een portie van de eierdooiervulling in een helft eiwit. Doe ditzelfde met de rest van de vulling en de eiwithelften.
  • Maak nu de topping. Neem hiervoor een kom en doe hierin de krab, citroenrasp, cayennepeper, crème fraîche, peper en het zout. Meng goed door en top elke eierhelft af met een schepje van het mengsel.
  • Garneer met wat fijngehakte bieslook en serveer.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: roerei met een Aziatische twist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 55 gram krab voor de vulling + 55 gram voor de topping
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 2 druppels worcestersaus
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels dragon, fijngehakt
  • Snufje zout en peper
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Verse bieslook ter garnering, fijngehakt