Ingrediënten
  • 900 gram spruiten, gehalveerd  
  • 250 gram spekjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 milliliter appelciderazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 90 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 knoflooktenen, geperst
  • Verse bieslook, gesneden ter garnering 
16 november 2018
40 min.
6 pers.

Spruiten smaakten nog nooit zo lekker!

Het is de perfecte groente voor de tijd van het jaar: spruiten. Daarom komen we ook tal van lekkere gerechten met deze groene kooltjes tegen. Niet iedereen is even gek op deze gezonde groente, maar toch kun je een hoop bereiken door ze op de juiste manier te bereiden. Wedden dat iedereen spruitjes lekker vindt als je ze op deze manier bereidt met Parmezaanse kaas, knoflook en spek?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) op middelhoog vuur en bak hier de spekjes in.
  • Voeg de gehalveerde spruitjes toe wanneer de spekjes een geoliede laag op de pan hebben achtergelaten.
  • Voeg de appelciderazijn, bruine suiker en knoflook toe. Breng op smaak met wat peper en zout en roer goed door.
  • Bak tot de onderzijden van de spruiten bruin beginnen te worden.
  • Verplaats de spruiten van de koekenpan naar een ovenschaal en zet de schaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Draai de spruiten tussentijds regelmatig om (± om de 5 minuten).
  • Bestrooi de spruiten met de Parmezaanse kaas en zet de ovenschaal opnieuw terug in de oven. Verwarm de ovenschaal tot de Parmezaanse kaas zacht wordt (± na 3 á 5 minuten).
  • Garneer de geroosterde spruitjes met wat eventueel wat extra gebakken spekjes en de gesneden bieslook.

Bekijk de instructievideo van Tasty hier:

Lees ook: Recept van Gordon Ramsay: paella met kip en chorizo

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 900 gram spruiten, gehalveerd  
  • 250 gram spekjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 80 milliliter appelciderazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 90 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 knoflooktenen, geperst
  • Verse bieslook, gesneden ter garnering