Sanne
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 hotdogbroodjes
  • 2 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 4 hotdogs
  • 270 gram versnipperde cheddarkaas
  • 4 groene uien, fijngehakt

De gesmolten kaas geeft deze (knapperige) hotdog een geheel nieuwe dimensie 

Ben jij een echte kaasliefhebber én gek op hotdogs? Dan is dit recept jou op het lijf geschreven. Deze geroosterde kaas-hotdogs zijn razendsnel klaar en ontzettend lekker. De enorme hoeveelheid cheddarkaas zorgt voor een smeuïge binnenkant, terwijl de buitenkant lekker knapperig is. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kaas-hotdog:

  • Snijd de hotdogbroodjes doormidden en maak ze plat met een deegroller. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
  • Roer in een kleine kom de boter, knoflookpoeder en uienpoeder door elkaar.
  • Smeer de buitenkant van broodjes in met een laagje van de gekruide boter. Dit mag best een dikke laag zijn.
  • Snijd de hotdogs doormidden. Let er wederom op dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
  • Bak de hotdogs ongeveer 2 minuten aan elke kant in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Zet de hotdogs vervolgens opzij.
  • Leg een broodje met de beboterde kant naar beneden in de pan. Bedek het broodje met 45 gram cheddarkaas, een hotdog, nog meer cheddarkaas en 1/4 groene ui.
  • Dek de pan af en bak de hotdogs op middelhoog vuur tot de kaas smelt. Gebruik een spatel om het broodje te sluiten.
  • Doe hetzelfde met de resterende ingrediënten, zodat je in totaal 4 geroosterde kaas-hotdogs hebt.
  • Smullen maar!

Lees ook: Recept: hotdog ovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron:Delish | Beeld: Videostill Delish