Christel
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 3 stuks prei
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 gamba’s
  • Peper, naar smaak
  • Scheut sesamolie
  • 1 kleine wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel rijstwijn

Dit gerecht wil je vast vaker maken

Simpele gerechten die ontzettend lekker zijn: kom maar door! Deze prei met gamba’s is daar een goed voorbeeld van. Bovendien is dit gerecht ook nog eens klaar in een handomdraai en heerlijk bij de rijst!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Maak de prei goed schoon, snijd in grove stukken en pers de knoflook.
  • Breng de gamba’s op smaak met wat peper.
  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de sesamolie en knoflook toe. Bak de knoflook lichtbruin en schep uit de pan.
  • Doe in dezelfde pan de gamba’s en bak ze gaar. Haal de gamba’s uit de pan en doe de wortel en prei erin.
  • Roerbak de prei 2 minuten en voeg eventueel wat water toe als de pan te droog wordt.
  • Voeg de sojasaus, oestersaus, nog een scheutje sesamolie en de rijstwijn toe en roer goed door.
  • Doe de gamba’s en knoflook in de pan als de prei zacht genoeg is. Roer nog even goed door en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gezonde appel-havermoutcake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Home Cooking with Somjit | Beeld: Videostill YouTube