Desy

Dit gerecht met rijst en kip is wel heel bijzonder!

Heb je trek in een lekker gerecht maar wil je het een beetje licht verteerbaar houden met dit warme weer? Dan is deze gefrituurde rijst met kipfilet echt ideaal voor jou! Je hebt er maar een paar ingrediënten en één pan voor nodig. Scheelt ook weer in de afwas!

Dit heb je nodig (voor een pan vol):

  • 4-5 kommen gekookte rijst (het liefste twee dagen oud!)
  • 300 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden
  • 1,5 eetlepel plantaardige olie
  • 75 gram bevroren doperwten
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • selderij, fijngesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 eiwitten
  • 2 bosuitjes (voor garnering, optioneel)
  • zwarte peper

Zo maak je het:

  • Doe de olie in een wok- of grote koekenpan en verhit het. Voeg de stukjes kip toe zodra de olie heet is en bak totdat de kip gaar en goudbruin is. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg de bosui toe en bak dit een minuut mee.
  • Doe dan de doperwten, gekookte rijst, selderij en sojasaus in de pan. Roer het geheel goed door elkaar en bak drie minuten op hoog vuur.
  • Schuif de de rijst naar de randen van de wokpan en giet de eiwitten in het midden van de pan. Bak 1 minuut totdat de eiwitten gaar zijn en meng dan de rijst en het ei door elkaar.
  • Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout en frituur het geheel op hoog vuur onder herhaaldelijk roeren. Serveer direct!

Vind jij eenpansgerechten ook zo handig? Probeer dit dan ook eens:

Bron: Skinnypoints | Beeld: videostill